donderdag 15 september 2011

Veren voor.

15 september 2011. De toestand van de veren is slecht. Veel roest! Zowel aan de onderkant van de veer als aan het subframe. Maar om de veren te ontspannen/verwijderen heb je een speciaal Jaguar tool (JD115) nodig.


Te duur in aankoop voor eenmalig gebruik. Geen enkele autoshop of garage kon mij een vergelijkbare tool leveren. Lenen was de enige optie. Bij Jag Hasselt hebben ze het laatste exemplaar stuk gedraait en vermits er nog maar één XJ40 in hun klantenbestand zit achten ze het niet meer nodig om een nieuwe dure tool te bestellen. Vreemd daar je voor een X300 dezelfde tool nodig hebt....

Dan maar eens bij Jags Only proberen. De vriendelijke zaakvoerder Eddy ging na wat aarzeling akkoord om de tool uit te lenen aan mij. Dank je wel, Eddy!!!  http://www.jagsonly.be/ Ik mag de tool lenen van vrijdag tot maandagmorgen. Het wordt een race tegen de tijd.Om de tool langs de onderzijde in de veer te krijgen moest de Jag wel nog een twintig centimeter hoger van de grond. Een hachelijke onderneming.  Dankzij de hulp van een ervaren XJ40 specialist lukte het demonteren nog vrij goed.

Het ontroesten en behandelen kan beginnen.


1 opmerking:

  1. hi mate can you tell me plss the size of this spring tools i like to make it my self

    pls mail me if you know on

    ironcurtain2008@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Graag u reactie of advies.